Peer's hjemmeside
Johansson Familien fra Gørlev
Til Peer's forside
Slægtsforskning
Johanssons familie træer
Johanssons med 11 børn
Karen Marie P.m. 8 børn
Hans Sørensens Trætegn.
Johanssons familiebilleder
Index Johansson familien
Skema til nye data
Fischer Holm familien
Video redigering på PC
Århus Amatør Videoklub
Send en mail til mig
Min mormor og morfar´s lille hus på Ilebjerg i Gørlev Sj. var i mange år samlingssted for deres 11 børn og 22 børnebørn.
Næsten hver week-end mødtes børn og børnebørn der, og der blev snakket, leget og spillet kort. I mange år blev der holdt fætter/kusine fest i Gørlev Forsamlingshus. Der deltog også min mormor, Kristine Johansson´s søskende og deres børn.
Se billede af Kristine og Gustav med børn. Der er også et familiebillede af hendes mor Karen Marie Pedersen med børn.

Min morfar Gustav Johansson er født i Vetlanda Sogn i Småland i Sverige. I august 1999 var jeg i Småland for at spore hans aner. Hans far var skrædder. Som dreng boede Gustaf på fattiggård i Ålsborg, som 16-årig rejste han 1. gang med sin storebror til Danmark  Da han var 18-årig kom han til Aagaard ved Gørlev, hvor han lærte Kristine at kende. Han fik opholdsbog 2.11.1901 og dansk indfødsret 10.5.1925. Se mere om Gustav´s liv her.

Navne og årstal for min mors aner er fra et stamtræ, der blev lavet af min mors fætter kunstmaleren Hans Sørensen, Kalundborg i 1980. Hans søn Jesper Sørensen har en meget flot hjemmeside med billede af ham og nogle af hans malerier. Du kan se den nu, hvis du vil. Du kan læse meget mere om Hans Sørensen her.

Her kan du høre en samtale i 1977 mellem Hans Sørensen, min mormor Kristine og hendes søster Ane Kristine Sofie.
Båndet har jeg fået af Hans Sørensens søn Jesper Sørensen.

Nyere data har nogle af mine fætre/kusiner og andre på min mor´s side givet mig. Jeg er ikke kommet nær så langt med min mor aner, som med min far´s. Jeg håber, at disse sider kan give nogen lyst til at medvirke.
Alle er velkomne til at se disse sider. Fødsels- og dåbsdatoer for de personer der er i live offentliggøres ikke.

* Når du klikker på "Til personindex" kommer du til en side, hvor du kan klikke på 1. bogstav  i det  efternavn du vil finde.
* Find det navn du vil starte med og klik på det. Så finder du personen, måske med billede.